MUGCAKE CZEKOLADOWE I ORZECHOWE (babeczki z mikrofali)


Dziś cały dzień zalatany, mało czasu na przygotowywanie posiłków 😵Przyszedł czas na kolację a ja baardzo głodna 🤤więc trzeba było coś na szybko zrobić--->przygotowanie 6 min 😎

Składniki
(1 porcja-2 babeczki)

✔️50 g mąki (u mnie z brązowego ryżu)
✔️1 jajo
✔️pół łyżeczki proszku do pieczenia
✔️odrobina wody
✔️10 g orzechów włoskich wersja orzechowa
     pół łyżeczki kakao wersja czekoladowa

Przygotowanie:
1. Mąkę, jajo i proszek wymieszać i dolać odrobinę wody by masa zrobiła się lekko lejąca dodać orzechy/kakao i wymieszać.
2. Powstałą masę przelać do kokilek i do mikrofali na 4 min

Makro:
-orzechowe
313,5 kcal
B 12,0 g
W 37,7 g
T 12,8 g
-czekoladowe
276,9 kcal
B 11,0 g
W 37,8 g
T 9,1 g

1 komentarz: