PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM

Obiad z cyklu "nie mam czasu" "co zrobić z resztkami?" 
Nie raz tak bywa, że brakuje nam czasu na przyrządzenie posiłku a na dodatek chciało by się zjeść coś fajnego i niecodziennego, a drugą sprawą są zawsze resztki składników które przecież trzeba wyjeść 🤔 
Moją zachcianką było włoskie danie i udało się coś upichcić😜

Składniki

300 g mięsa mielonego
250 g passaty
30 g mąki gryczanej
makaron wedle uznania, tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
1. Z doprawionego mielonego mięsa zwilżonymi rękami formować pulpeciki i obtaczać je w mące gryczanej
2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając
3. Podawać na ugotowany makaron lub makaron dorzucić na patelnię i wszystko wymieszać razem pod koniec duszenia :) SMACZNEGO🤗🍽️🍝

Makro:
406,5 kcal
B 64,9 g
W 30,5 g
T 2,7 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz