CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO


Ciastkożercy🍪🍪 mam coś na wypasie dla Was! Domowe ciacha z masła orzechowego ❗ Mega orzechowe i zimne 😵idealne na tą porę roku😊

Składniki:
-100 g masła orzechowego
-100 g płatków np. jaglanych
-4 szt daktyli bez pestek
-2 łyżki oleju kokosowego
-5 łyżek wody przegotowanej chłodnej

Przygotowanie;:
1. Wszystkie składniki (płatów nie zalewamy wcześniej) wrzucamy do blendera i mieszamy do dokładnego połączenia składników.
2. Przygotowujemy sobie 2 większe kawałki papieru do pieczenia. Powstałą masę wykładamy na papier, przykrywamy drugim i rozwałkujemy na placek.
3.Przy pomocy słoiczka (u mnie mały po koncentracie) wykrawamy ciastka. Układamy je na talerz jeden obok drugiego i do zamrażalnika na 15 min.

Jeśli nie zjecie wszystkiego na raz (oczywiście nie sami😜😁) przechowujcie je w lodówce maks do 3 dni.

Wartości odżywcze:
1173 kcal
B 39 g
W 103 g
T 67 g

5 komentarzy:

  1. Ciastka orzechowe jak najbardziej moje ulubione!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają i na pewno smakują obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, ekstra. Takie ciastka najbardziej lubię do porannej kawy. Po co kupować! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo chętnie wypróbuję ten przepis, Twoje ciasteczka muszą byċ bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń