GRYCZANE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM


W te upały nie ma nic lepszego niż naleśniki na zimno i na dodatek w słodkiej wersji 😎 A czy wiecie, że naleśniki można wykonać bez jajka i wyjdą tak samo puszyste i smaczne? Tradycja jaka się zachowała została już dawno przełamana! 😏

Składniki na 1 porcję
ciasto:
-60 g mąki gryczanej
-łyżeczka oleju
-woda
farsz:
-50 g twarogu chudego
-1 jabłko*

Przygotowanie:
1. Mąkę i olej wstępnie przemieszać, dodajemy stopniowo zimnej przegotowanej wody do uzyskania lejącej konsystencji i smażymy naleśniki
2. Twaróg z jabłkiem zmiksować i wypełniamy nasze naleśniczki :)

*jeśli liczycie kalorie możecie dać mniej jabłka lub zamienić je na inne mniej kaloryczne :) 

Wartości odżywcze
338 kcal
B 18 g
W 54 g
T 5 g
Fit przekąski z superfoods


2 komentarze:

  1. Bardzo lubię naleśniki, Twoja wersja brzmi bardzo intrygująco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gryka to moim zdaniem najlepszą mąka jaką można dać do naleśników, zarówno na słodko jak i na słono. No i pod względem glikemicznym jest na 1 miejscu jeśli ktoś musi uważać :)

      Usuń