JAGLANO-TWAROGOWE BATONIKI KAKAOWE

Jest weekend jest impreza ( w kuchni🤣
Najprostsze w wykonaniu, na każdą kieszeń i smakowite batoniki😋

Składniki
🔸3/4 szklanki kaszy ekspandowanej
🔸łyżeczka kakao
🔸100 g twarogu
🔸słodzik
🔸woda
🔸jogurt opcjonalnie

Przygotowanie:
1.Twaróg ze słodzikiem zmielić w blenderze, dodać kaszę i wymieszać do połączenia się składników
2. Dodać wody (jogurtu) do kakao. wymieszać i wylać na płaski talerz
3. Zwilżyć ręce i nabierać masy na batony wielkości orzecha, uformować ala kulkę i wyłożyć na papier do pieczenia. Następnie nożem uciskać masę i uformować prostokąty.
3. Gotowe formy batoników zamoczyć od spodu i po bokach w kakao, odłożyć z powrotem na papier i do lodówki na 3 godz

Jeśli chcecie możecie dodać bakalie (najlepiej miękkie) do masy będą bardziej wartościowe, ja wolałam spożyć je w oddzielnym smakołyku dodatkowo do batoników 😎😏

Makro:
263,3 kcal
B 24,6 g
W 31,3 g
T 4,4 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz