OMLET Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI


Najlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta 😁 To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u mnie na talerzu🤣) Zawsze robię je w piekarniku, dzięki czemu zaoszczędzam czas na pilnowaniu (tak jak w przypadku patelni)

Składniki
👉3 jaja
👉50 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym)
👉50 g sałat
👉100 g pomidora
👉10 g tłuszczu
👉przyprawy

Przygotowanie:
1. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać żółtko, przyprawy i wymieszać delikatnie.
2. Rozgrzać tłuszcz/wysmarować formę i wlać masę jajeczną. Dodać do tego tuńczyka
3. Piec 15 min 180 stopni/smażyć pod przykryciem 20 min
4. Wyłożyć na talerz, dodać warzywka i gotowe

Makro:
355,4 kcal
B 31,0 g
W 4,3 g
T 23,8 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz