INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM


Ostatnio rozpieszczałam Was deserami, ale jakiś obiad też trzeba zjeść🍗co by po nim można pochłonąć kawałek ciasta 😆 Może zdjęcie nie oddaje tego, ale te danie jest tak pyszne, że na pewno nie jeden niejadek będzie prosił o dokładkę😀

Mam też dla Was pewną wiadomość📢 W moich przepisach znajdziecie odnośniki do stron gdzie będzie mogli kupować składniki. Sama zakupuję się w tych firmach, także polecam jak najbardziej. Ale to nie wszystko! 😎 Dodatkowo będziecie dostawali RABATY na te zakupy!🙌  Także bądźcie czujni😇

Składniki na 2 porcje
-120 g ryżu
-200 g indyka
-100 g pieczarek
-1 mała cebulka
-250 g passaty (szklanka)
-2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
1. Ryż gotujemy według instrukcji.
2.Pieczarki, cebulę kroimy w kosteczkę. Indyka również w kostkę i przyprawiamy.
3.Rzucamy na patelnię pieczarki i dusimy, aż odparuje z nich trochę wody i dorzucamy cebulkę.  Gdy się zeszkli, wrzucamy indyka i dalej dusimy.
4. Na sam koniec wlewamy passatę (można dodać bazylii) i ryż, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników i przykryć jeszcze na 5 min do przejścia smakiem składników.

Wartości odżywcze:
730 kcal
B 54 g
W 96 g
T 14 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz